28 Ekim 2010 Perşembe

Efes Pilsen Kadın Basketbol Takımı

(Efes kızları basket maçı koreografisi)
Bildiğiniz gibi Türkiye'de profesyonel dans grubu olan tek kulüp Efes Pilsen'dir.
Efes kızlarının kuruluş amacı devre aralarında ve molalarda salona gelen seyircinin o ara zamanlarını şovları ile doldurmasıdır.Yani bir pazarlama stratejisi olarak insanları basketbol salonlarına çekmek amaçlanmıştır.



Efes kızları genellikle koreografi olarak modern dans figürlerini dönemin popüler şarkısıyla harmanlayarak görsel şovlar sunuyorlar. Buna ek olarak da gösterilerine Türkiye ile özdeşleşen oryantal dansı katıyorlar.

Dünkü maçta bu saydıklarıma ilave olarak ( yanlış olmasın ama 4yıldır izlediğim kadarıyla ) ilk kez basketbol ile alakalı bir koreografi ile çıktılar. 2 takıma ayrılan Efes kızları lacivert ve beyaz takım olarak yine Efes kızlarından birinin hakem olduğu bir maç yaptılar. Bence bu gayet hoş ve bulundukları yer bakımından anlamlı bir koreografi olmuştu. Sanırım buradaki tek yanlış takımların 5'e 5 değilde 6'ya 4 oynamalarıydı. Nedenini Müjgan hanıma soracaktım ancak hem göremedim hemde fırsatım olmadı.

(Efes kızları basket maçı koreografisi foto2)


1 yorum:

  1. Hiç bir zaman 6 ya 4 çıkmadık maçlara.. . Koreografiler hazırlanrken herşey düşünülüyor merak etmeyin! EFES PİLSENİN dans takımı olduğumuz için basketbol bilgimizde yeterince iyi.. Beğenmenize sevindik!

    YanıtlaSil