29 Ekim 2010 Cuma

Basketbol mu ? Reyting mi ?



Sezonun başlamasına 1gün kalana kadar basketbol liginin yayıncı kuruluşu yoktu. Son anda yine Spormax ile anlaşıldı ve 5 yıllık yayın haklarını Spormax'e satıldı. Ülkemizde zaten 2. planda olan basketbol birde böyle bir kanala geçince izlenme oranı ister istemez düşüyor.



Spormax'in yayınlamak için seçtiği maçlar ve saatleri asıl büyük sorun.Cumartesileri yayınlanacak maçlar 15:00'da oynanacak pazar günküler ise 13:00'da . İnsanların zaten nefes alıp dinlendikleri bir hafta sonları varken maç saatlerini bu kadar erkene alarak maça gitme oranını düşürüyorlar.



Hadi diyelim televizyonlarımızın karşısından izleyelim.Bu seferde basketbol için değil daha çok reyting için seçilen maçlar dayatılıyor. Geçen hafta Olin Edirne-Türk Telekom gibi güzel ve çekişmeli bir maçtan yoksun kaldık.Bu haftada benzer durumla karşı karşıyayız. Cumartesi günü Efes Pilsen-Pınar Karşıyaka maçı yayınlanmıyor. Efes Pilsen gibi bir Euroleague takımı ile ligin güçlü ekiplerinden Pınar Karşıyaka'nın çekişmeli geçmesi beklenen maçını ancak salonda olan şanslı insanlar izleyebilecek.Pazar günü ise Banvit - Olin Edirne maçı yerine o gün Bornova - Fenerbahçe Ülker ve Aliağa Petkim-Beşiktaş Cola Turka maçları yayında olacak. Banvit ve Olin'in hem denk güç olması hemde hedeflerinin ligin üst sıraları olması bakımından çok daha kritik bir maçları olacak.

Spormax yine biz basketbol severleri hayal kırıklığına uğrattı. Umarım izledikleri bu politikanın yanlışlığını görür ve basketbol adına doğruyu bulurlar ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder