14 Kasım 2010 Pazar

Olaylı maçta kazanan Başakşehir

TB2L'de 5.hafta 13 kasım cumartesi  Zeyyad Bayraka spor salonunda 17:00'da başlayan İstanbulspor - Başakşehir maçının galibi 71-73'lük skorla konuk ekip Başakşehir oldu.


Karşılaşmaya iyi başlayan konuk ekip Başakşehir hücumda çok zorlanmadan sayı buldu ve savunmada rakibini düşük skorda tutmayı başardı. Periyot sonu skor 16-22 Başakşehir lehine idi.
2.periyotta da aynı oyununu sürdüren Başakşehir farkı açmayı başardı. Bitime 2.dakika kala İstanbul spor benchine gelen teknik faul ve bir yardımcı antrenör'ün atılması oyunun kaderini değiştirdi. Başakşehir 2 atış atıp kenardan başladığında İstanbul spor'lu oyuncuların bir pozisyona steps itirazına gelen teknik faul oyunu kopma noktasına getirdi. Soyunma odasına 29-43 Başakşehir üstünlüğü ile gidildi. 
3.periyotta İstanbul spor müthiş bir geri dönüş yaptı ve 14 sayı geriden gelip 3 sayıyla da öne geçti.(57-54)
Son periyotta her iki takım adına da oyun oturdu ve dengelendi. Son saniyeye kadar heyecanın dorukta olduğu maçta 2 sayılık fark ile 71-73 Başakşehir İstanbul spor deplasmanında galibiyeti kopardı.


Maç sonu olaylar: Bitime 2 dakika kala Başakşehir'in koçu Zafer Çavuşoğlu'nun İstanbul spor benchine dönüp balkan dillerinde küfür etmesi zaten gergin olan ortamı patlama noktasına getirdi. Maç bitimi soyunma odasına gidersen İstanbul spor taraftarlarıyla ağız dalaşı sonrasında oyuncularında karışmasıyla kavgaya dönüştü. Kavga salondaki sağduyulu insanların , oyuncuların ve polisin ayırmasıyla bitti. 
Polis'in salonu boşaltmasının ardından Başakşehir ekibi polis eşliğinde salondan ayrıldı. 
Bu arada hakemler sahadan polis eşliğinde soyunma odasına giderken salondan ise arka kapıdan ayrıldılar.


Olay anında oradaydım ve kameramla videoya aldım ancak bunu bir yerde paylaşmayacağım vede haber yapmayacağım çünkü görüntülerden yola çıkılıp oyuncuların ceza almasını istemiyorum.


İstatistikler 


İstanbul Spor 
23/56 iki sayılık , 5/23 üç sayılık ve 10/19 serbest atış.
İbrahim Arda Demircioğlu 15 sayı , Salahaddin Kari 3 sayı , Nusret Yıldırım 9 sayı , Serdar Hot 4 sayı , Onur Sonsırma 19 sayı , Orçun Okkalı 4 sayı , Steven Anthony Toylo 11 sayı , İker Ozan Er 6 sayı.


Başakşehir 
18/38 iki sayılık , 9/23 üç sayılık ve 10/18 serbest atış.
Barış Erdoğan 14 sayı , Mehmet Yıldızhan 6 sayı , Tufan Aktulgalı 7 sayı , Olcay İzkundilli 10 sayı , Ahmet Yılmaz 13 sayı , Tyrus Desmon Boswell 16 sayı , Mete Felek 1 sayı , Volkan İncekara 6 sayı.


Fotoğraflarla maç ;

Hava atışı

Zeyyad Baykara Spor Salonu

#8 Nusret Yıldırım

#8 Nusret Yıldırım serbest atış

#4 İbrahim Demircioğlu





İstanbul spor benchinden

Maç sonu hakemler polis eşliğinde çıkarken

1 yorum:

  1. 2-3 yıl kadar önce guard olarak girdiğim fakat çeşitli sebeplerden gidemediğim İstanbulspor'un salonunu ve küçük tribünlerini görünce anılarım canlandı

    YanıtlaSil