18 Aralık 2010 Cumartesi

Tunçeri ile gelen tur vizesi

THY Euroleague 9. haftasında Sinan Erdem'de Panathinaikos'u Kerem Tunçeri'nin son saniye turnike basketi ile 79-78 yenerek Top 16 vizesini almayı başardı.
Karşılaşmaya Efes 13-0'lık bir seriyle başladı ve herkesi şaşırttı. En büyük şaşkınlığı yaşayan ise tabi ki Pao oldu ve uzunca bir süre kendilerine gelemediler.Efes ilk periyotta hücumda istediğini bulurken savunmada da direnç gösterdi (21-7).
2.periyot Efes hücumda aynı ritmine devam ederken uyuyan dev Pao uyandı ancak Efes'i yakalamayı başaramadı . Bu periyot Efes 21 sayı bulurken Pao ise 17 sayı buldu ve soyunma odasına 42-24 Efes üstünlüğü ile gidildi. 
Soyunma odası dönüşünde hakemlerinde ufak yardımları ile Pao büyük bir geri dönüş yaptı ve Efes'i yakaladı. Pao neredeyse ilk iki periyot attığı sayıdan daha fazla sayı buldu (32). Aslında Efes bu periyotta da çok kötü değildi ancak savunmada ilk iki periyotta kadar sert olmadığından Pao kolay sayılar buldu.Böylece final periyotuna 59-56 'lık skorla geçildi.
Final periyotunda izleyenlerin nefesini kesen bir karşılaşma oldu.Hele hele son dakikalarda farkın yok olup maçın başa baş gittiği anlar. 2 takımda dengeli oynarken hücumda sayı sıkıntısı çekilmedi. Son 3 saniye kala Pao 78-77 öndeydi ve son hücumda Efes topu Kerem Tunçeri ile buluşturdu ve Tunçeri'nin Dünya Şampiyonasında attığı son saniye turnike basketin bir benzeri geldi. Böylece Efes grup maçlarında evinde hiç yenilmeyerek top 16 tur vizesini kazanmayı başardı.


Maçtan fotoğraflarım ;







13.800 kişi





Tunçeri'nin son saniye basketi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder